2021

Året startede med et online begynderkursus. Derefter fik kursisterne en mentor der guidede dem igennem året. Det første bimøde i år var hos Karsten, OBC Biavl. Her snakkede vi om biavl og så på udstyr.

Til vores bimøder  kom vi ud til hinandens bigårde, efterfulgt af et teorimøde hvor vi deler vores erfaringer med hinanden. Det kan f.eks. være en gennemgang af bierne og hvordan de har det her og nu.
Tak til alle der har vist deres bigård frem i 2021.
 
I år har vi været ude med foreningens salgsbod og for at informere om foreningen og selvfølgelig sælge honning. Vi deltog til ’Åbent Landbrug’ - Bredballegård, hos Bauhaus - Århus Syd og til Honning- & Jordbærdag hvor vi havde stand ved Mårslet Kirkegård. Vores formand Alice deltog i TV2 Østjyllands program der hedder ’Nørderi’ – med indslaget ”Alice elsker Bier”, det kan ses på TV2 ØSTJYLLAND (tv2ostjylland.dk)

Vi er i foreningen altid glade for at åbne vores bigård for besøgende. Spejdere og folkeskoleelever har været på besøg for at se livet i en bigård og smage honning.  

Igen i år havde vi Sensorik / honningsmagning. Hvor vi smagte hinandens honninger og bedømte dem. Det er altid spændende at smage honningens mangfoldighed. Vinderne af ’Årets Honning’ blev Lisbeth og Ivan, med deres faste honning og Louise med hendes flydende honning.

I oktober afholdte vi mjødkursus. Inge alias vinbonden, fortalte om vigtigheden i god brygudstyrs-hygiejne og en masse gode råd til brygningen af mjød. Hun viste hvordan man starter en mjødbryg med gærstater. Vi fik lov til at smage hendes forskellige mjød.

Den årlige honningmiddagen blev ligeliges afholdt i oktober i Ajstrup forsamlingshus.

Lars Bo fra Gjøl Bigård holdte et oplæg før generalforsamlingen omkring hans biavl og virksomhed. Det omhandlede honning og en masse andre biprodukter, som pollen og propolis og deres gode evner.

 • Begynderkursus i Biavl.

  Vi afholder været år begynderkursus over 4 mødeaftner i marts/april. Alle kursister har efterfølgende mulighed for at få en mentor og hjælp til opstart af egen biavl. Læse mere om vores kursus og tilmelding - HER

   
 • En prik på kortet...
  en prik på kortet
  Kontakt os! og køb medlemskab: Moesgård Biselskab for holistisk biavl

   

   
 • Danmarks Biavlerforening
  Gå på opdagelse - klik her

  guldetiket 

   
 • Odder & Omegns
  Biavlerforening
  Besøg vore gode venner i syd
  - klik her
  3 1a vintergaek 0448

   
JSN Mico is designed by JoomlaShine.com