Højdepunkter 2019 

Bi året 2019
Vi startede i marts og april med vores begynderkursus. Efterfølgende var der 9 deltagere der valgte at få bier. De fik alle hjælp til at starte deres egen bigård, i deres egen have, med en mentor.
Hør vores nye medlem, 12 årige Marie fra Solbjerg på dr.dk Klik her

Årets gang: vi besøger hinandens bigård, efterfuldt af bimøde på Malling plejehjem, hvor vi snakker om bierne her og nu. Bisværm var et punkt der var meget aktuelt i år. Vi havde besøg af formanden for Randers Biavlerforening, han fortalte os om sine erfaringer med to-dronninge-systemet. Vi besøgte ’Natursamarbejde Århus’ og hørte hvordan de underviser skoler og børnehaver om bier. Årstemaet til bi møderne var ”fokus på honning” – hvor vi bl.a. afholdt sensorikkursus og honningsmagning. Tillykke til Alice for årets bedste honning.  Næste års team er ”Bivenlig”

Årets første store arrangement var med Lars og Sofuz i Ajstrup forsamlingshus. De holdte et lærerigt foredrag om honningbehandling. Arrangementet var sammen med Odder biavlerforening. 
I år fik vi et bidrag fra Lions Club til at købe børne bi-dragter og et godt tilbud fra OBC i Hørning. Så nu har vi indkøbt 15 børne bidragter.
På FN´s internationale bi-dag, d. 20 marts, havde vi åbent hus på Mårslet kirkegård. Her fik vi brug for vores børne bidragter. Bidragterne kom også i brug ved besøg af skole- og børnehave-børn i vores medlemmers bigårde. I år havde vi åben bigård ”Besøg din lokale biavler og bierne”. Vores medlemmer i Beder, Malling, Mårslet, Langballe og Hasselager havde åbnet deres bigård og inviteret interesserede på besøg, i tidsrummet 15. - 24. juni. Årets sommerudflugt gik til Lars Bo i Gjøl.  - en oplevelsesrig og inspirerende tur. Bl.a. så og smagte vi propolis og pollen, og vi så lyngbier.
Traditionen tro, deltog vi i ’Åben landbrug’ på Bredballegård, med en honning/bi bod.
I år havde DBF en stand hos foodfestival i forbindelse med Århus Festuge. Her deltog en del af vores medlemmer på standen. 
Desværre er der bipest i vores område. Det medførte, at Per Kryger fra DBF kom til Ajstrup forsamlingshus og holdt et spændende oplæg for os om bipest. Odder og Århus biavlerforening deltog. Før generalforsamlingen fortalte vores lokale biinspektør om sit arbejde og de opgaver det indebærer. Det sidste større arrangement i var ”Honning middagen” med dejlige honning retter fra medlemmernes egne køkkener. Middagen blev nydt hos Knud og Lone.  Tak for husly og alle de dejlige retter.   

Tak til alle, der har vist deres bigård frem, og til dem der har givet en hånd med til alle vores bimøder og arrangementer.  Tak til Lions Club for deres sponsorat, der har muliggjort købet af børne bidragterne, og til sidst tak til alle foredragsholderne.
Moesbi
 • Begynderkursus i Biavl.

  Vi afholder været år begynderkursus over 4 mødeaftner i marts/april. Alle kursister har efterfølgende mulighed for at få en mentor og hjælp til opstart af egen biavl. Læse mere om vores kursus og tilmelding - HER

   
 • En prik på kortet...
  en prik på kortet
  Kontakt os! og køb medlemskab: Moesgård Biselskab for holistisk biavl

   

   
 • Danmarks Biavlerforening
  Gå på opdagelse - klik her

  guldetiket 

   
 • Odder & Omegns
  Biavlerforening
  Besøg vore gode venner i syd
  - klik her
  3 1a vintergaek 0448

   
JSN Mico is designed by JoomlaShine.com