Foredragets titel: Vilde bier og honningbier – fødegrundlag og trusler i landskabet”.

Foredragsholder: Yoko Dupont, Aarhus Universitet.

Yoko Dupont vil i sit foredrag komme omkring både grundlæggende biologi og behov hos de to store undergrupper af vilde bier, humlebier og enlige bier, og hvordan de adskiller sig fra honningbier. Hun vil fortælle om fødegrundlaget for honningbierne og landskabets betydning. Endelig vil hun komme ind på hvordan historiske ændringer i landskabet og i anvendelsen af sprøjtegifte og kunstgødning har påvirket bierne (både de vilde og honningbierne) og deres fødegrundlag.

Yoko Dupont er ansat som seniorforsker på Aarhus Universitet, Institut for Bioscience, Sektion for Plante og insektøkologi. Hun beskæftiger sig som bestøvningsøkolog med samspillet mellem blomster og bestøvende insekter, primært bier. Hun arbejder med vilde insekter og planter, men også med domesticerede bier og afgrøder. De seneste år har hun særligt arbejdet med kontaktfladen mellem landbrug og natur, herunder den positive ydelse, som bestøvende insekter giver afgrøder, men også de negative sideeffekter af f.eks. sprøjtegifte.

 

 • Begynderkursus i Biavl.

  Vi afholder været år begynderkursus over 4 mødeaftner i marts/april. Alle kursister har efterfølgende mulighed for at få en mentor og hjælp til opstart af egen biavl. Læse mere om vores kursus og tilmelding - HER

   
 • En prik på kortet...
  en prik på kortet
  Kontakt os! og køb medlemskab: Moesgård Biselskab for holistisk biavl

   

   
 • Danmarks Biavlerforening
  Gå på opdagelse - klik her

  guldetiket 

   
 • Odder & Omegns
  Biavlerforening
  Besøg vore gode venner i syd
  - klik her
  3 1a vintergaek 0448

   
JSN Mico template designed by JoomlaShine.com